Visste du att WordPress är världens största bloggplattform? Statistiken visar att nästan var tredje hemsida idag drivs med hjälp utav WordPress. Förmodligen så är detta för att WordPress faktiskt är ett gratis verktyg men även för att det är relativt enkelt att komma igång med sin egna hemsida direkt. WordPress kräver faktiskt inte tidigare tekniska kunskaper utan du kan egentligen bara gå in på WordPress.com och registera ditt egna konto för att sedan sätta igång. Sedan kan man börja blogga och skriva om lite vad man vill och svårare än så är det inte att använda just WordPress.

Image result for WordPress

Är WordPress gratis?

Nu är frågan, är verkligen WordPress gratis? Svaret är ja men då saknar du ett eget domännamn. Men ett domännamn kan man idag köpa relativt billigt, cirka 30 kronor i månaden. Anledningen till varför man ofta vill göra detta är att annars har man en domän som ser ut som minegenblogg.wordpress.com istället för minegenblogg.com vilket även kan vara lättare för folk att komma ihåg. Därför är det lätt att använda WordPress, man behöver inte hålla på och krångla med jobbiga installationer som ofta kan krångla utan företaget WordPress ser till att ordna allt detta.

Eget webbhotell för WordPress

 När du börjar bli lite varm i kläderna när det kommer till ditt bloggande och din blogg börjar dra till sig allt fler läsare så kan man gå vidare och göra sin egen installation av WordPress på ett webbhotell. Detta kräver som sagt lite mer jobb och en del tekniskt kunnande för att klara men det innebär även flera fördelar för din hemsida. Genom att själv installera WordPress så kan man bland annat få fler unika funktioner vilket kan göra att din hemsida känns mer personlig och modern. Det behöver inte heller vara svårt, idag så är det väldigt enkelt att installera WordPress på de flesta webbhotell vilket gör att du snabbt och enkelt kan vara igång med din hemsida.

Tjäna pengar med annonser på bloggen

När du börjar få in en del besökare på din blogg så kan du börja tjäna pengar på din nya hemsida. Detta kan man bland annat göra genom att lägga in Google annonser eller genom att använda sig av diverse affiliatenätverk där du får betalt när folk köper något genom din blogg. Detta kan så småningom bli en riktigt lyckad historia om man får in mycket besökare till sin sajt. Då kan det till och med bli dags att starta sig ett eget företag och skaffa sig ett eget kontor genom att hyra coworking space i Stockholm eller på en annan ort. Många väljer dock att jobba hemifrån men även det kräver en hel del självdisciplin.

Är WordPress bara för bloggar? 

På WordPress så kan man installera olika appar som gör att du kan utöka funktionerna på din hemsida. Bland annat så kan du omvandla din hemsida till en e-handelsplattform eller ett socialt nätverk. WordPress är dock mycket mer än bara en sorts bloggplattform idag och vad man brukar kalla ett CMS (Content Management System). Det finns bland annat gratis appar som bland annat WooCommerce där du kan omvandla din hemsida till en e-handelsbutik där du kan sälja allt från fysiska till digitala produkter.

aglaya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here